Project Description

Glazen deur van het Paradijstheater

De kleine zaal van de Koninklijke schouwburg

In de nok van de Koninklijke schouwburg bevindt zich het Paradijs, de kleine zaal. Na het backstage gedeelte succesvol een facelift gegeven te hebben, werd Kimmik gevraagd voor het interieurontwerp van de entree van dit iconische theater.

Interieurontwerp voor de entree van het theater

Voor een voorstelling verzamelen bezoekers zich in de entree van het theater, dat moet dus een ruimte zijn waar je prettig kan wachten en ontmoeten. De plattegrond moet allereerst functioneel zijn: goede looplijnen en voldoende ruimte om bij elkaar te staan. Daarnaast is het leuk om een beetje rond te kijken of iets te lezen. Natuurlijk vraagt een eigen theater om een eigen sfeer, maar de stijl moet wel tijdloos zijn.

Een open ruimte

Kim Hermes over dit project: “We hebben als eerste een wand is gesloopt en een open, brandveilige glaswand met stalen profiel geplaatst. Meteen een open en frisse uitstraling.” Er is eenheid gecreëerd door materialen en kleurgebruik. De reacties zijn enthousiast. Kim: “Het is een hele sfeervolle ruimte geworden. Als je de trap oploopt en in de nok van het theater arriveert, dan zie je direct dat het interieurontwerp voor dit theater klopt. Ben je benieuwd? Ik zou zeggen, ga zelf een keertje kijken!”

Kenmerken

Entree, ontvangstruimte
200m2
Indelingsontwerp
Begeleiding verbouwing
Inrichting en styling