Industrieel kantoor inrichting
Foto van oude kantoor voor leistenen wand
Vintage foto in kantine

Ontwerp industrieel kantoor

De verhuizing naar een nieuw kantoor betekent goed nadenken over hoe je gaat werken, vergaderen en ontmoeten. Maar je moet ook een goeie voorstelling maken van de uitstraling, van de stijl van je nieuwe kantoor. Ontwerp een sfeervol industrieel kantoor, hoe doe je dat? Kimmik nam haar klant uit Hoofddorp mee in op reis: van een scherpe start naar een creatief ontwerpproces. Van bouwbegeleiding naar de uiteindelijke inrichting van het nieuwe kantoor.

Indelingen en plattegronden van de nieuwe werkplek

Ieder ontwerpproces begint met het ontwerpen van functies en indelingen. Van het globaal intekenen van functies en looplijnen naar gedetailleerde plattegronden. Kimmik combineert die indelingstekeningen al wel vaak met doorkijkjes naar stijl, sfeer en materialen. In dit kantoor zijn werken, vergaderen het belangrijkste, maar is er ook nagedacht hoe je van het mooie uitzicht kunt genieten, daarom een podium in het kantoor.

Een industriële stijl, maar wel met een warm gevoel

De industriële stijl komt uit het New York van de jaren vijftig. Met industrieel bedoelen we de robuuste architectuur van fabrieken, een ongepolijste afwerking en materialen als metaal, hout en leer. Industrieel zich uitstekend mengen met een warme of zelfs scandinavische stijl. En dat is precies wat deze opdrachtgever voor zich zag: stoer, industrieel, een warm gevoel.

De leistenen wand als grote blikvanger

Als je dit kantoor binnenkomt gaan je ogen absoluut naar de leistenen wand, die bepaalt veel van de sfeer. Voor het ruwe steen hebben we enorm prominent de foto van het allereerste kantoorpand van dit bedrijf geplaatst. Maar let ook op het ontwerp van de archiefkast…die steekt door de glazen wand heen en is van beide zijden te gebruiken! Gaaf, maar ook erg praktisch: de kast zorgt ook direct voor privacy.