Project Description

De woning is een winnaar van een architectuurprijs, de binnenkant is nu een grote concurrent.

Door de keuken uit een klein bedompt hokje te halen is deze nu het centrum van het interieur. Met het 80cm diepe aanrechtblad is er zeeën van ruimte. De metalen keuken heeft een spannend lijnenspel en door de afzuiging in het blad, blijft alles open en ruimtelijk.

De vide, die bestond uit ouderwets ogende, donkere vlonderplanken, is nu strak en fris wit. Zo is ook de eetkamer van nu en past deze bij de nieuwe stalen deur en de twee verdiepingen hoge glazen voorgevel. De ruimte in de hoek boven het aanrecht is open, waardoor er contact is tussen keuken en eetkamer.

Zo licht en ruimtelijk als de eetkamer is, zo geborgen voelt de zithoek. De contrasten tussen de donkere kleur op de wand, het betonnen lage meubel enerzijds en de haard en de heerlijke grote bank anderzijds maken het geheel interessant.

Naast opbergruimte is de vakkenkast met enorm een sfeerelement, het speelse doorkijkje naar het kantoor draagt daar aan bij. Alle dierbare objecten hebben hier hun plekje gevonden. Net als de bewoners…