Na maanden voorbereiding, verbouwing en inrichten is het dan eindelijk zo ver. De unit in opdracht van de gemeente Den Haag in de Caballero Fabriek is klaar om in gebruik te nemen.

Bij binnenkomst is er links de balie en rechts een scheidingswand met daarachter de printers en kapstok. Op de scheidingswand hangen lijstjes die gevuld worden met de bedrijven die gebruik maken van de unit. Iedereen krijgt hier de mogelijkheid om zichzelf kort te presenteren, zodat bezoekers een mooi overzicht krijgen.

Als je de loper van 26 meter lang volgt kom je in het gedeelte met de flexplekken die bestaan uit 3 treinzitjes en een lange wandbank met meerdere werkplekken. De treinzitjes fungeren ook als kleine overlegplek. Door de hoge achterwand wordt de overlast voor en door anderen beperkt. Bovendien hangen aan de grijze wand grote stoffen panelen met akoestisch materiaal om de echo die het grote pand heeft, te beperken.

Voor mensen die echt even ongestoord willen telefoneren is er een Engelse telefooncel geplaatst. Met een krukje en een klein werkblad is dit perfect voor privé gesprekken.

Aan de rechterkant van de unit, onder de houten box en bovenop de houten box, zijn de vaste werkplekken te vinden. Door bestaande onderstellen te combineren met op maat gemaakte bladen straalt het geheel kwaliteit uit. Dit is ook gedaan met de kasten. Hier zijn met vilt en hpl beklede achterwanden op een bestaande kast geplaatst. Het oranje en geel dat in de achterwanden gebruikt wordt, is een kleurencombinatie die ook in de rest van de fabriek gebruikt wordt. In combinatie met het grijs zorgt het voor een kleurrijk en toch rustig geheel. Aan de wand komt nog akoestische kunst te hangen om het geheel af te maken.

De enorme op maat gemaakte koffietafel, nodigt uit om even te gaan zitten met collega’s. Samen met de meubelmaker is dit ontwerp ontstaan. We wilden een knipoog geven richting de bouwperiode van de fabriek. Aangezien dit de jaren ’50 is, hebben we het bekende vakkenpatroon uit die tijd terug laten komen in het blad van de tafel. Dit in combinatie met de grote foto van de situatie van toen, geeft het de ruimte een passende sfeer.

Als laatste is er nog een stilteruimte annex vergaderzaal. In de fabriek hebben alle 11 vergaderzalen een eigen thema. Daarom is ook hier gekozen voor een eigen stijl. De oude jachthut is in een modern jasje gestoken en biedt plaatst aan tien mensen. Om de sfeer compleet te maken heeft Kimmik een electrische haard geplaatst. Met grote foto’s van Afrikaans wild is de ruimte af.

De inrichting is met veel enthousiasme ontvangen en loopt al aardig vol, de unit is voor iedereen te bekijken op 8 oktober tijdens het Caballero Fabriek Business Event.