Van het leegstaande gebouw aan Stadhouderslaan 9 is nu een bedrijfsverzamelgebouw gemaakt. Voor in ieder geval de komende drie jaar vinden bedrijven van allerlei disciplines hier hun weg. Omdat niet zeker is hoe lang het gebouw daarna nog beschikbaar is, is de inrichting ook van tijdelijke aard zijn.

Aan Kimmik is gevraagd om hiervoor de afwerking te bepalen en een inrichting neer te zetten voor de algemene ruimtes en vergaderzalen, die niet te kostbaar is, maar wel een creatieve en goede uitstraling heeft. We beginnen bij de entree.

De ingrepen
Voor het gebouw zijn twee enorme potten met olijfbomen geplaatst om het gebouw vanaf buiten al wat meer uistraling te geven. In de geplaatste loungebank is het heerlijk vertoeven door de huurders. Ook de entree heeft met minimale middelen, tapijt, balie en afwerking, een frissere uitstraling gekregen. In het pand zitten meerdere fotografen die hier aan de wand hun werk kunnen presenteren.

Vergaderzaal 1e verdieping
De huurders aan deze gang hadden het idee opgevat om kunstgras in de hal neer te leggen. De vergaderzaal hebben we hierbij laten aansluiten om zo voor een geheel te zorgen. Het resultaat, een frisse hollande vergaderzaal.

Vergaderzaal 2e verdieping
Het bestaande rode tapijt moest gehandhaafd blijven om kosten te besparen. Dit werd de leidraad van deze vergaderzaal. Waar past rood tapijt bij? Precies bij een Barok inrichting.

Grote zaal
De grote zaal moest geschikt blijven voor verschillende toepassingen, vergaderingen tot 12 personen, seminars, yogalessen en brainstormsessies. Kortom een multifunctionele ruimte die zowel een zakelijke als een warme uitstraling moest krijgen.